مقالات و تحقیقات زیادی در سراسر دنیا برای درمان بیماری آدیسون (کمبود آدنوم) صورت گرفته است که ما از میان همه آنها گزیده ای از جدیدترین اطلاعات و معتبرترین تحقیقات دنیا که در مورد این بیماری انجام شده و در مجلات معتبر پزشکی منتشر شده است را گردآوری کرده ایم تا با شناخت بهتر علائم و عوارض این بیماری بتوانید روشهای درمانی مناسبی را بکار ببرید.
شناخت بیماری:
- بیماری آدیسون یک بیماری غدد درون ریز یا اختلال هورمونی است که بر روی حدود 1 در 100000 نفر تأثیر می گذارد.
- در همه گروه های سنی اتفاق می افتد و مردان و زنان را به یک اندازه تحت تأثیر قرار می دهد.
- این بیماری با کاهش وزن، ضعف عضلانی، خستگی، فشار خون پایین و گاهی تیره شدن پوست بدن مشخص می شود
- بیماری آدیسون زمانی اتفاق می افتد که غده فوق کلیه به اندازه کافی هورمون کورتیزول و در برخی موارد هورمون آلدوسترون تولید نمی کند.
کورتیزول به طور معمول توسط غدد فوق کلیه تولید می شود و تقریبأ روی هر عضو و بافت بدن تأثیر می گذارد. دانشمندان بر این باورند که کورتیزول صدها اثر در بدن دارد. مهمترین کار کورتیزول این است که به بدن کمک کند تا به استرس پاسخ دهد. در میان دیگر وظایف حیاتی، کورتیزول:
- کمک به حفظ فشار خون و عملکرد قلبی عروقی.
- به پاسخ التهابی سیستم های ایمنی کمک می کند.
- به اثر انسولین در شکستن قند کمک می کند.
- به تنظیم متابولیسم پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها کمک می کند.
از آنجا که کورتیزول برای سلامتی بسیار حیاتی است، مقدار کورتیزول تولید شده توسط غدد فوق کلیوی دقیقا متعادل است. همانند بسیاری از هورمون های دیگر، کورتیزول هیپوتالاموس توسط مغز و غده هیپوفیز تنظیم می شود. آلدوسترون یکی از هورمون های تولید شده توسط غده فوق کلیه می باشد و کمک می کند تا تعادل فشار خون و سدیم در بدن حفظ شود. هنگامی که تولید آلدوسترون کم می شود، کلیه ها قادر به تنظیم تعادل سدیم و آب نیستند و باعث کاهش حجم خون و فشار خون می شود.
علل:
ناکامی در تولید کورتیزول کافی، یا نارسایی قشر غدد فوق کلیوی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. مشکل ممکن است به علت اختلال غدد فوق کلیوی (نارسایی اولیه غدد فوق کلیوی) یا عدم ترشح ACTH توسط غده هیپوفیز (نارسایی ثانویه) باشد.
...
ادامه توضیحات را در لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۱۴